top of page

Een CompaZie brief

Tijd zal helderheid geven als Giften voor de Ziel

CompaZie, een woord datPassie uitdrukt in een Moment die dat behoeft in een vorm die dan aanwezig zal zijn in dat wat het Nu aangeeft. 

Passie in dit Moment om de ander te ondersteunen, te helpen om zichzelf te herontdekken of echt te mogen zien. Je mag je nog krachtiger uitdrukken in wat je bent geworden en doet.  Je mag je Roep van je Ziel horen en zien om deze te beantwoorden op een manier die bij Jou past en de antwoorden mag zien  of je ware Ik onder ogen te zien maar vooral om meer te zaaien van wat je wilt delen.

Om de ruis om je heen te filteren en gewoonweg jezelf de Aandacht, de Liefde & Rust mag schenken als Gift voor je Ziel om je te laten realiseren dat het Nu tijd is om deze stap te zetten in CompaZie naar Jezelf. Het pad dat je Ziel koos is er een die maar weinigen durfden te bewandelen. Je kwam hiervoor. Je wordt omarmt en beschermd in elke stap die je zet.  Je hebt zoveel geschenken mogen ontvangen in tranen en glimlachen die je nu mag omzetten naar CompaZie voor jezelf in elke stap die je gezet hebt. Het leven brengt je soms CadoooZ die je niet wilt uitpakken en tijd zal je helderheid geven bij het uitpakken maar weet dat je CompaZie  mag hebben naar jezelf en de ander in deze omdat dit het antwoord zal zijn naar waar je zoekt.

Dus ga je eigen Weg en vertrouw op je Pad des Levens dat je voorwaarts brengt daar waar je moet zijn. Vertrouw op je innerlijk Kompas

Weet dat jij je Ziel compaZie schenkt door jezelf watLiever, Milder & Vergevingsgezinder te behandelen zodat je Hart& Ziel zich mogen laten zien zoals het bedoelt is.

Geef CompaZie door jezelf te zijn & jezelf te delen in een Moment van Aandacht & Liefde voor jezelf

Geef Compassie door jezelf te zijn en jezelf te delen in een Moment van Aandacht & Liefde voor jezelf

Taal van de Ziel  

Zeg nee, wanneer een “Ja” niet in lijn is met jouw hartsverlangen

Gezegend zijn zij die zich zien en zich laten zien in de wereld die zich aandient.  Soms als een Tsunami, soms als een Omarming, soms als Haat, Wraak of Erger. Onverklaarbaar soms in Woorden die zich gevangen voelen in Tijd, Plek & Aanzien.

De Taal van de Ziel spreekt een ieder van ons echter is het aan jou om deze te begrijpen zoals deze bedoelt is.


Soms zien we enkel woorden, soms horen we enkel dat in de woorden die zich als een klank laat horen in boosheid, afgunst, jaloezie, angst, pijn, onzekerheid en zoveel meer die je dan doet wankelen en doet beseffen dat het Leven Kostbaar is en je zo van de wijs kan brengen dat je niet meer helder kan nadenken, kan zien en delen in dit stuk van herkenning, erkenning of besef wat het Leven je brengt, gebracht heeft en zal brengen.


Gezegend ben je als je mensen om je heen hebt die dezelfde Taal van de Ziel spreken en jou zien, echt zien en willen zien.

Ze zijn dankbaar en zo gezegend met jou in hun Leven. 

Jij bent de Lach die ze nodig hebben, Jij bent de Arm die ze nodig hebben, 

Jij bent de Traan die ze nodig hebben want dat is de Taal die je spreekt als woorden overbodig zijn.


Weet dat je altijd deze Taal mag spreken waar je bent en met wie je bent daar dat de Kracht is van je Ziel die zich laat zien in de hoedanigheid die dit Moment behoeft


 Jij bent de kern van je bestaan. 

de Taal van de Ziel is de Taal van de Wereld &  van het Universum 

 die zich laat zien als je echt kijkt

Dank jezelf voor je eigen Kijk, voor je eigen visie en voor hetgeen je doet!

Je vraagt niet te veel

Een Buiging voor het Leven

                                                                       Neem de tijd om te helen Je mag altijd opnieuw beginnen

We hebben allen een wegwijzer als het ware in ons die als een Kompas van het Leven ons Pad des Levens laat zien in Momenten van het Leven 

die als een mijlpaal aanwezig zijn maar ook als een allerkleinst - zelfs onzichtbare aanwezigheid te zien is door een Lach, een Knipoog of gewoon door de aanwezigheid in het er Zijn. Een Gevoel die niet te verklaren is, een teken van het lot als een Buiging voor het Leven.


Een buiging voor het Leven is dan aanwezig in de hoedanigheid die het behoeft

Klein of groot dat is aan een ieder van ons echter de buiging voor het Leven laat zich zien als het Leven een wending heeft gemaakt die onverwachts was of zelfs voorgoed Onzichtbaar wordt. De herkenning van de Ziel is cruciaal in deze en deze zit in de samenwerking, in het partnerschop & in de vriendschap die dan aanwezig is. De buiging mag je maken voor jezelf omdat het Leven je de weg liet zien, laat zien, 

die zich soms aandiende als een wervelwind maar je wel een deken gaf om je te verwarmen of een omarming in het Nu zodat je de dag van morgen mag verwelkomen.


Soms voel je je eenzaam, alleen & verdrietig en soms voel je je blij, verrast & gezien. 

Zo is de Buiging van het Leven ook, zichtbaar in elke dag, in elk moment als je kijkt met de ogen van je Ziel.

Buig mee met de wind zoals een tak of bloem zodat je niet kan breken

Een buiging voor het leven is een buiging voor jezelf!

bottom of page